Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ιστορική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι!!!

Η εμφατική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άστον Βίλα με 4-0 έγραψε ιστορία, καθώς φέρνει τους "πολίτες" στην κορυφή της Premiership για πρώτη φορά από το 1929!
Βέβαια, η παραμονή της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο ρετιρέ της βαθμολογίας δεν θα κρατήσει για πολύ -κατά πάσα πιθανότητα- καθώς η συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ έχει τρία παιχνίδια λιγότερα (το πρώτο διεξάγεται την Τρίτη 28/12 με αντίπαλο τη Μπέρμιγχαμ). Όπως και να 'χει, πάντως, η ιστορία έγραψε ότι η Σίτι ανέβηκε στην κορυφή μετά από 81 ολόκληρα χρόνια.
Ο Μάριο Μπαλοτέλι έκανε τη διαφορά και χάρη στα τρία γκολ που έβαλε, χάρισε μία εύκολη νίκη στην ομάδα του. Ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 8' με πέναλτι, ενώ στο 27' καθάρισε ουσιαστικά το ματς, κάνοντας το 3-0 (είχε προηγηθεί το γκολ του ΛεΣκότ στο 13'). Από το σημείο που άνοιξε ο χορός των γκολ, δηλαδή τα έντεκα βήματα, έκλεισε κιόλας και μάλιστα με τον ίδιο παίκτη (στο 55').
Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας πέρασε η Τότεναμ (εκκρεμεί ο αγώνας της Τσέλσι με την Μπόλτον), μετά την εύκολη νίκη της επί της Νιούκαστλ με2-0. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ με το Λένον στο 57', ενώ ο Μπέιλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 81'. Η απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Καμπούλ στο 65' (κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του Τιοτέ) δεν επηρέασε τους γηπεδούχους.
Τα πάει περίφημα εκτός έδρας και το απέδειξε για ακόμη μία φορά. Ο λόγος για την Μπλάκπουλ που επικράτησε 2-0 της Σάντερλαντ, χάρη σε δύο γκολ του Ντάντλεϊ Τζούνιορ Κάμπελ (στο 50' και το 90'). Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα της ομάδας του Στιβ Μπρους στο "Στάντιουμ οφ Λάιτ".
Με το ίδιο σκορ πέρασε από το Στάφορντσαϊρ και η Φούλαμ, η οποία καθάρισε το ματς από νωρίς απέναντι στη Στόουκ. Ο Κρις Μπέιρντ είχε κάνει το 2-0 από το 10' (στο 4' το πρώτο γκολ) και από 'κει και πέρα, το παιχνίδι ήταν μια τυπική διαδικασία.

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Γουέστ Χαμ και Έβερτον σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα (16') χάρη στο αυτογκόλ του Γκίμπερτ, όμως η ισοφάριση για τα "ζαχαρωτά" ήρθε τρία λεπτά πριν από την ανάπαυλα, με τον Κόουλμαν. Έτσι, τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν αφάνταστα για τα "σφυριά", τα οποία παρέμειναν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς (σε 20 ματς), την ώρα που η ουραγός Γουλβς έχει 15 βαθμούς, με δύο αγώνες λιγότερους όμως.
Τέλος, η εκτός έδρας νίκη της Μπλάκμπερν επί της Γούεστ Μπρομ, έφερε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος σκόραρε δις (στο 3' και το 53'), πριν αποβληθεί στο 64' για σκληρό μαρκάρισμα στο Σάρνερ. Είχε προηγηθεί η προσωρινή ισοφάριση του Τόμας στο 17' και η διαμόρφωση του τελικού 3-1 από τον Ντιούφ στο 62'. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν κι αυτοί το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τάμας στο 87'. Να σημειωθεί πως η Μπλάκμπερν είχε να βάλει τρία γκολ μακριά από το σπίτι της, από τον Αύγουστο του 2008 και τη νίκη της επί της Έβερτον με 3-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: